Вибрати категорію
22 липня 2023

Ефективні методи вирощування огірків на агроволокні

Зміст статті:


Огірки є незамінним інгредієнтом літніх салатів і консервації на зиму. Їх досить легко вирощувати на агроволокні, це менш клопітно, ніж традиційний спосіб. Дізнайтесь усі нюанси, як садити огірки під агроволокно.


Переваги вирощування огірків на агроволокні


cumber2-min.jpg

Товари з цієї статті


Цей спосіб має низку переваг, серед них головні це мінімум часу на збирання бур'янів та можливість збирати врожай на 10-15 днів раніше традиційного.

До того ж, це істотна економія фінансів, адже якісне агроволокно прослужить не один рік. Завдяки тому, що огірки можна вирощувати вертикально, матеріал можна постелити вздовж паркану або стіни тонкою смужкою, а самі батоги прикріпити до опор. Тому для вирощування огірків немає потреби в традиційних грядках.

Огірки під агроволокном дають урожай набагато раніше навіть без теплиці. Немає потреби встановлювати громіздкі конструкції, щоб отримати врожай раніше за термін.


Підготовка грядки та укладання агроволокна для вирощування огірків


Перед тим як укладати агроволокно, місце майбутньої посадки необхідно позбавити бур'янів, спушити землю і внести добрива, якщо земля дуже бідна або невідповідна для вирощування огірків. Для хорошого врожаю необхідний багатий і поживний грунт. На бідному, піщаному чи глиняному ґрунті великого врожаю не варто очікувати.

Агротканину для огірків можна брати різну, але найкраще чорну, щільністю не менше 50 гр на квадратний метр. Відмінно підходить тканина з розміткою, зручно робити посадкові лунки. Чим щільніший матеріал ви візьмете, тим довше він прослужить, до того ж, щільна агротканина стримує зростання бур'янів.


cumber4-min.jpg


Після підготовки ґрунту, прибирають усі великі груди, щоб земля була рівна. Зверху стелять агротканину і прикріплюють спеціальними скобами або кілочками. Скоби кращі за кілочки, але й коштують вони набагато дорожче.

Після цього в матеріалі роблять невеликі лунки, якщо ви збираєтеся висаджувати розсаду, а не насіння, лунки необхідно зробити трохи більше. При посадці огірків насінням ямки роблять на глибину не більше 5 см.

 

Посадка огірків на чорне агроволокно: найкращі сорти


Перед посадкою також важливо вибрати відповідні сорти огірків. Для початку варто визначиться, для яких цілей потрібні огірки.

Огірок кущовий відмінно підходить для вживання у свіжому вигляді, багато сортів плодоносять протягом усього сезону. Наприклад: Малюк, Кустовий, Коротун.

Є спеціальні сорти для засолювання. Зверніть увагу на Джерело, Роднічок F1, Засолочний.

Якщо у вас мало місця, тоді потрібно вибрати плетисті сорти, які можна вирощувати вертикально: Делікатесний, Корнішон, Ніжинський.


Полив огірків на агроволокні


cumber1-min.jpg


Щільність агроволокна для огірків впливає і на полив, чим товще воно, тим довше утримується волога. Часто поливати огірки немає потреби. Достатньо 2 рази на 7 днів у спекотну пору року і один раз в осінній час.

Під час дощів поливати грядки взагалі не потрібно, після дощу агроволокно ще довго зберігатиме вологу.

Якщо є можливість поставити капельний полив, це істотно спрощує роботу. Має сенс, якщо грядки досить великі.

Полив відіграє важливу роль, якщо його недостатньо, то врожай огірків буде гірким, а кущі не зможуть зав'язати велику кількість зав'язей. У той же час не можна огірки заливати, бо коріння під агроволокном може загнивати. Тому, правило «золотої середини» діє тут якнайкраще.

Для поливу краще брати відстояну воду кімнатної температури.


Хіти продажу в магазині

Добриво та підживлення огірків для оптимального зростання


cumber3-min.jpg


Якщо ви підготували грядку по всім правилам з осені, внесли добрива, перекопали, то особливо багато добрив за сезон огіркам не знадобиться, але якщо ситуація склалася так, що ви не встигли належним чином підготуватися, тоді необхідно правильно вносити добрива, щоб з кожного куща був щедрий урожай.

Вирощування огірків на агроволокні у плані підживлення не особливо відрізняється від класичної схеми. Навесні використовуються азотні добрива, на стадії 2-3 справжніх листів їх можна використовувати. Далі застосовуються калійно-фосфорні для зав'язі та визрівання врожаю. Також можна використовувати органічні добрива, але головне не перевищувати норми.


Догляд за огірками на агроволокні


Вирощувати огірки на агроволокні можна з ранньої весни і до пізньої осені, доти, як температура не почне істотно знижуватися. Для того, щоб постійно бути з урожаєм, необхідно вибирати для посадки сорти з різними термінами дозрівання, від ранніх до пізніх.

Щоб скоротити час піклування про рослини, можна вибирати не сорти, а гібриди. Вони більш стійкі до захворювань та температурних перепадів.

Уважно оглядайте кущі та за наявності перших пошкоджень вживайте заходів. Найчастіше огірки страждають від антракнозу, сірої гнилі та борошнистої роси. Щоб їх подолати, використовуйте якісні фунгіцидні препарати: Квадріс, Топаз, Акробат.

Для боротьби зі шкідниками можна використовувати Зелений щит, Ампліго, Конфідор, Вертімек.

У поточних погодних умовах, коли середня температура влітку постійно підвищується, огірки краще висаджувати в півтінь або ж притіняти в спекотні години, інакше лист просто згорить і не буде гарного врожаю.

Для гарного розвитку також не забувайте вчасно знімати плоди. Якщо зав'язей багато їх можна прорідити. Також пагони можна прищипувати.


Кулінарні рецепти та ідеї використання свіжих огірків


cucember6-min.jpg


Огірки це постійний інгредієнт салатів, літніх закусок, прохолодних напоїв.


Вода з огірками

Це не лише смачний напій, а й досить корисний для здоров'я. Допомагає виводити токсини, покращує роботу серцево-судинної системи, покращує стан шкіри та чудово вгамовує спрагу.

Для її приготування знадобиться огірок середнього розміру, половинка лимона та 1,5-2 літри чистої води. Огірки та лимон нарізають слайсами, заливають водою та дають настоятися ніч.


Мариновані огірки

Молоді огірки розрізають на 4 частини, складають у харчовий пакет, додають 2 зубчики подрібненого часнику, зелень, по чайній ложці солі та цукру, 1 столову ложку соняшникової олії та 1 чайну ложку оцту. Закривають пакет і добре перемішують. Далі відправляють у холодильник на 2-3 години. Після цього огірки готові. Смачного!

Користуються попитом після прочитання
Ключові слова: Овочі Город
Чесні думки наших клієнтів Оцінити статтю
Наскількі публікація корисна?
Натисніть на зірку, щоб оцінити!
Середня оцінка 5/5. Кількість оцінок 1
  • Н
    Нина 06.03.2024
    Статья очень полезная, доступная каждому. спасибо
    Відповісти